Семейството не може да се възползва от помощта на Сдружението Деца

...
Семейството не може да се възползва от помощта на Сдружението Деца
Коментари Харесай

4-годишно дете от Ямбол се бори с две тежки онкологични заболявания

Семейството не може да се възползва от помощта на Сдружението „ Деца с онкохематологични болести ”.
 

Митко се нуждае от скъпоструващо лекуване в чужбина. Сумата от над 250 000 $ е непостижима за фамилията му. 

Митко е с остра лимфобластна левкемия. Наскоро лекарите му слагат и още една тежка диагноза.

„ Остра миелоидна левкемия. Започна се веднага химеотерапия. Пак тежък курс. След първия курс на контролния костен мозък се открива, че той е в ремисия. Досега сме прекарали два курса на химеотерапия и ни остава още един ”, изясни пред NOVA майката Катя Карарадева.

Засега Митко се лекува в болница в Пловдив. Терапията би трябвало да продължи в Израел с трансплантация на костен мозък. Средствата за интервенцията обаче са непостижими за фамилията му.

„ 80 хиляди $ е за предварителния обзор и 173 хиляди $ е за самата трансплантация, като не влизат, в случай че се наложат, спомагателни медикаменти и други разноски ”, сподели майката.

„ Казаха, че покриват лекуване, което се реализира в Германия, а в нашия случай лекуването би трябвало да се реализира в Израел ”, изясни Катя Карарадева.

Заради доста специфичната комбинация от две левкимии, лекарите предлагат този вид на трансплантация в Израел. Най-вече тъй като ще е най-успешен за него.

„ В тези месеци само ни крепи подкрепата на всички хора, които се отзовават и всеки кой с каквото може подкрепя. Дали било с финансова, дали било с позвънявания, питания, по какъв начин сме, от какво имаме потребност ”, споделя Димитър Карарадев.

Бащата на Митко се надява, че ще им се отдаде опция да реализират своята последна цел.

„ Да отидем на трансплантация и да се излекуваме ”, споделя Димитър.

„ Мен единствено ме крепи вярата, че един ден той ще е обикновено дете. Защото от две години животът му е по лечебните заведения. Той не е играл на детска площадка, не знае какво е да е измежду децата. Мечтата му е да отиде на детска градина, да играе с деца ”, споделя Катя.  

До този миг благодарение на ямболци, фамилията е събрало 59 600  лв. в дарителска сметка на Митко и още 28 000 от община Ямбол, коледари, баскетболния тим на града и други локални начинания, което  за жалост е една дребна част от сумата, а времето непреклонно изтича.

Ако желаете да помогнете, може да го извършите по следния метод:

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР